Samen kussen op Groenplaats uit protest

Om de deelnemers aan de Mars voor het Gezin afgelopen zaterdag niet te provoceren, verbood de politie een lesbisch koppel om te kussen of hand in hand te lopen. Als reactie volgt nu zaterdag een Kiss-In. Foto: w&f

Samen kussen op Groenplaats uit protest

Print
Antwerpen -

De Jongsocialisten organiseren op zaterdag 23 mei een Kiss-In op de Groenplaats. “Dat twee mannen of vrouwen die elkaar kussen nog mensen kan provoceren, dat is volgens ons het echte probleem”, zegt Caro Van der Schueren van de Jongsocialisten.

De politie verbood zaterdag een lesbisch koppel om nog langer te kussen of hand in hand te lopen om zo de deelnemers aan de ‘Mars voor het Gezin’ niet te provoceren. Deze ultraconservatieve katholieken verzetten zich tegen abortus en holebihuwelijken en de adoptie van kinderen door holebi’s.

Groen-gemeenteraadslid Wouter Van Besien peilde gisterenavond in de raadscommissie naar het standpunt van burgemeester Bart De Wever (N-VA) over het optreden van de politie. Die verdedigde het optreden van de agenten. “De jonge vrouwen kusten elkaar geregeld met het duidelijke opzet om de deelnemers aan de manifestatie te provoceren”, zegt De Wever.

Liefde tonen

De Antwerpse Jongsocialisten storen zich aan het antwoord van de burgemeester. Zij roepen iedereen op, holebi’s én hetero’s, om op zaterdag 23 mei naar de Groenplaats te komen voor een Kiss-In onder het motto Show your love (toon uw liefde).

“Wij vragen iedereen om hun liefde niet te verbergen, maar ze net voluit te beleven”, zegt Caro Van der Schueren, voorzitster van de Antwerpse Jongsocialisten. “Dat twee mannen of vrouwen, die elkaar kussen nog mensen kan provoceren, dat is volgens ons het echte probleem.”

Lees dinsdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio