‘SOS Kontich’ wil een snelle evaluatie van ViVo

Foto: Philippe Desmet

‘SOS Kontich’ wil een snelle evaluatie van ViVo

Print
Kontich - Het actiecomité ‘SOS Kontich’ riep de bewoners op om te komen betogen tegen het nieuwe verkeerscirculatieplan. Een driehonderdtal boze bewoners trokken naar het gemeentehuis.

Op 12 april voerde het gemeentebestuur het nieuwe verkeerscirculatieplan ViVo in. ViVo staat voor Veilig in, Vlot omheen. Ondertussen groeit het ongenoegen over dit plan in heel wat wijken. De bewoners uit onder meer de Altenawijk, Volderij en de Kruisschanslei trekken gezamenlijk ten strijde tegen het plan. Op maandagavond zakte het actiecomité ‘SOS Kontich’ met meer dan 300 sympathisanten af naar het gemeentehuis om hun ongenoegen te uiten.

Johan Brion drukte namens de Altenawijk zijn bezorgdheid uit over de situatie in de Helenaveldstraat. “Door de toegenomen verkeersdruk is dit een onbewoonbare straat geworden. Wil het gemeentebestuur werkelijk zes maanden wachten om ViVo te evalueren? Moeten er eerst slachtoffers vallen?”

Ook voor de bewoners van de Kruisschanslei is de maat vol. In hun straat voerde het gemeentebestuur terug tweerichtingsverkeer in. “Onze straat is een voortraject van de E19 geworden,” zei Jan Leysen.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – Editie Metropool Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio