Pegida-woordvoerder wordt net voor manifestatie beroofd

Pegida-woordvoerder Rudy Van Nespen (rechts) naast de lokale initiatiefnemer Kristof de Smet liet het incident niet aan zijn hart komen. Foto: jdw

Pegida-woordvoerder wordt net voor manifestatie beroofd

Print
Heist-op-den-Berg -

Een veertigtal mensen is maandagavond bijeengekomen op het Kerkplein van Heist-op-den-Berg om de islamisering in Vlaanderen aan te klagen. Woordvoerder Rudy Van Nespen werd een half uur voor de betoging bestolen van zijn Pegida-vlag.

De actievoerders waren bijeengeroepen door lokale aanhanger Kristof de Smet uit Schriek, die ook in Heist-op-den-Berg wilde protesteren tegen de islamisering van de samenleving. Met spandoeken en leuzen werd geprotesteerd boven op de Heistse berg. Ook Pegida-woordvoerder Rudy Van Nespen was present. Een half uur voor de betoging van start ging, werd hij in de Stationsstraat overvallen door drie gemaskerde mannen. Zij ontvreemdden de Pegida-vlag van het boegbeeld. Van Nespen raakte niet gewond bij de overval, zijn vriendin was wel lichtgewond.

De actie op de Heistse berg verliep overigens zeer vredig. De politiemacht moest enkel toekijken terwijl er enkele toespraken werden gehouden. Na een uurtje werd de manifestatie afgeblazen.

In de buurt van de Kringwinkel werd op hetzelfde moment een straatfestival onder de noemer Heist Bloeit georganiseerd als tegenreactie. Dat initiatief bracht volgens de organisatoren zo'n 250 man op de been.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio