Vrouw beticht van moord op man in Rio

Ben Lievens Foto: rr

Vrouw beticht van moord op man in Rio

Print
Berlaar -

In Rio de Janeiro zijn twee verdachten aangehouden in het kader van de moord op de vermoorde Belgische fotograaf Ben Lievens. Het gaat om zijn vrouw en een brandweerman bij het leger. Dat heeft de Braziliaanse politie maandag bekendgemaakt.

De 48-jarige Lievens, die afkomstig is uit Berlaar bij Lier, werd begin april vermoord teruggevonden door zijn Braziliaanse vrouw en hun 3-jarige zoon. De man baatte in Brazilië sinds enkele jaren een Bed & Breakfast uit, in Rio de Janeiro.

De precieze omstandigheden van zijn dood waren lang erg onduidelijk. Het enige wat Buitenlandse Zaken tot nu kon bevestigen, is dat de man een gewelddadige dood stierf (hij kreeg een kogel door zijn hoofd) en dat zijn vrouw en zoon niet in de woning aanwezig waren toen Lievens om het leven kwam.

Maar maandag blijkt dat de 32-jarige Ana Kellen Moura, met wie hij al zes jaar was getrouwd, wel degelijk bij de dood van Lievens betrokken zou zijn, als opdrachtgeefster van de moord. Ze is aangehouden samen met Sandro Fernando Rei, een 39-jarige brandweerman bij het leger. Kellen Moura zou de opdracht hebben gegeven, Fernando Rei zou de moord hebben uitgevoerd.

Valse kredietkaarten en marteltuigen

Fernando Rei is geen onbekende bij het gerecht. Hij wordt verdacht van twee andere moorden, en bij hem thuis werden naast twee wapens ook meer dan honderd kredietkaarten, valse identiteitskaarten en marteltuigen teruggevonden.

De speurders onderzochten verschillende pistes, waaronder diefstal met geweld, roofmoord en een afrekening, want Lievens stond op het punt een groot domein te kopen in Salvador da Bahia. Maar uiteindelijk zijn ze toch bij die van huurmoord terechtgekomen, één in opdracht van zijn vrouw. Ze had in maart nog drie klachten tegen haar man ingediend wegens agressie, en werd verschillende keren verhoord.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio