© Photo News

Bondscoach Serneels selecteert 20 Red Flames voor oefenduel tegen Noorwegen

Ives Serneels heeft maandag zijn selectie voor de oefeninterland van de Belgian Red Flames van zaterdag op Stayen tegen het sterke Noorwegen bekendgemaakt. Serneels selecteerde twintig speelsters voor de oefeninterland in Sint-Truiden (16u), die kadert in de voorbereiding op de kwalificaties voor het EK van 2017.

België werd in de EK-voorronde in groep 7 ondergebracht en speelt van september 2015 tot september 2016 duels tegen Engeland, Servië, Bosnië-Herzegovina en Estland.

Zestien landen nemen in de zomer van 2017 deel aan het EK in Nederland. De groepswinnaars en zes beste tweedes van de acht kwalificatiepoules plaatsen zich met Nederland voor het EK. De twee andere tweedes werken in oktober 2016 play-offs af. De Flames beginnen op 22 september aan hun campagne met een thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina.

Selectie Red Flames:

Doelvrouwen: Justien Odeurs (Lierse), Sofie Van Houtven (Oud-Heverlee Leuven)

Verdedigers: Janice Cayman (Juvisy/Fra), Imke Courtois (Standard), Maud Coutereels (Standard), Laura De Loose (Anderlecht), Heleen Jaques (Club Brugge), Tinne Van den Bergh (Lierse)

Middenvelders: Julie Biesmans (Standard), Tine De Caigny (Club Brugge), Cecile De Gernier (Standard), Silke Demeyere (Club Brugge), Isabelle Iliano (AA Gent), Justine Vanhaevermaet (Lierse), Marlies Verbruggen (Antwerp), Sara Yuceil (Standard)

Aanvallers: Jana Coryn (Club Brugge), Anaelle Wiard (Anderlecht), Tessa Wullaert (Standard), Aline Zeler (Standard)

Meer sportnieuws