Amerikaanse basejumper Dean Potter komt om bij ongeval in Californië

De Amerikaanse basejumper Dean Potter (43) en een andere man zijn in het Yosemite nationaal park bij een sprong dodelijk verongelukt. Dat hebben beheerders van het park aan de Los Angeles Times gemeld.

Basejumpers springen met een parachute van torengebouwen, bruggen of bergen en niet vanuit de lucht. Rond de 100 hulpverleners waren zondagochtend vroeg op zoek gegaan naar beide mannen, toen ze na een sprong van ongeveer 900 meter hoogte niet waren teruggekeerd en door een vriend als vermist werden opgegeven, zei een parkwachter aan de krant.

Hun lichamen werden teruggevonden in de Yosemite-vallei. Basejumpen is verboden in het park. Potter was als extreme alpinist en basejumper in het milieu bekend. In 2003 won hij de Laureus World Sports Award als beste altenatieve sportman. Een jaar later ontsnapte de Amerikaan ternauwernood aan de dood, toen zijn valscherm bij een sprong in Mexico niet goed openging. Potter werd 43 jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws