© kos

Surfer dreigt te sterven tussen kaken van krokodil en krijgt ingeving

Chris Keeping (29) had zich zijn ochtendje kitesurfen wel anders voorgesteld. Hij werd al snel het doelwit van een 2,5 meter grote zoutwaterkrokodil. De feiten speelden zich af aan het Casuarina Coastal Reserve in Darwin, Australië. Keeping raakte al gauw geklemd tussen de kaken van het beest en was de wanhoop nabij.

De kitesurfer bleef zich dapper verweren, met zijn surfplank als buffer. 'Ik dacht dat ik ging sterven', zegt hij. Hij werd brutaal door elkaar geschud. Toen het hongerige zeeschepsel even pauzeerde, zag Keeping zijn kans schoon. 'Het beest knipperde met zijn ogen en toen kreeg ik een ingeving. Ik stak mijn vinger in zijn oog en dat werkte, hij liet me los.'

Maar zo makkelijk raakte hij niet van de krokodil af. Die volgde hem terug naar het strand, zo'n 100 meter verderop. De surfer moest tot wel vijf keer toe het beest van zich afslaan met zijn surfbord. Toen Keeping het strand haalde, droop het roofdier eindelijk af. Als bij wonder kwam hij er met oppervlakkige bijtwonden vanaf.

Nu in het nieuws