Overlevenden zeilramp: “Hebben de dood in de ogen gekeken”

Print
De drie overlevenden van de schipbreuk die vrijdag in het Spaanse Ibiza het leven kostte aan drie Belgische toeristen, keren vanavond terug naar ons land. Ze hebben hun verhaal gedaan voor de camera's van de Spaanse televisie. Aangeslagen legt één van hen uit hoe hun boot op de rotsen te pletter sloeg tijdens een storm.

Geoffroy Malgaud, Nathalie Klemm en Nathalie Willem zijn afgelopen weekend teruggekeerd naar de plaats waar de brokstukken van het jacht aanspoelen. Om hun drie vrienden te herdenken, die niet uit het zeilschip konden ontsnappen toen het door storm op de rotsen werd geblazen. En om alle dorpelingen te bedanken die hen vrijdag hebben geholpen bij hun redding.

"Het is erg moeilijk om 24 uur na het drama erover te praten. We zijn er helemaal kapot van,er zijn geen woorden voor te vinden", zegt Geoffroy, die de lokale autoriteiten wel erg dankbaar is. "Ze waren erg efficiënt en doen al het nodige voor ons."

Voor de camera's van de Spaanse televisie beschrijft hij hoe hij het drama had beleefd. "Ik keek de dood in de ogen, want ik dacht dat het ook voor mij te laat zou zijn", klinkt het.

MEEST RECENT