© Margo Tilborghs

Jeugdverenigingen strijden om J-Cup

De J-Cup is een voetbaltornooi dat werd georganiseerd door de scouts 44ste Sint Maarten in Heide-Kalmthout. Op Hemelvaart, 14 mei 2015, namen jeugdbewegingen het op tegen elkaar in kleine voetbalwedstrijdjes op het domein aan de Diesterweg in Kalmthout.

Margo Tilborghs

Er werd fel maar sportief gestreden op het veld om de wisselbeker, en de bijhorende eer en glorie als best voetballende jeugdbeweging van de Noorderkempen in de wacht te slepen. Elke jeugdvereniging kon deelnemen met één of meerdere ploegjes van maximaal tien spelers. Na een groepsfase in de voormiddag en knock-out wedstrijden in de namiddag streden twee ploegen om een felbegeerde J-Cup-wisselbeker.

“We wilden ere en sportieve en gezellige dag van maken waar jeugdbewegingen uit Kalmthout en omstreken elkaar op een leuke manier ontmoeten”, zegt Bram Roosens van Scouts 44ste Sint Maarten. “Uitmuntende voetbalkwaliteiten zijn dan ook absoluut geen must voor de deelname. Plezier maken is belangrijker dan winnen. Voor de winnaars voorzien we echter wel, naast de wisselbeker, iets extra. Omdat ze hun beste beentje hebben voorgezet krijgen ze ook nog eens 2 meter bier en/of cava. Hopelijk is deze eerste editie het begin van een lange traditie.”

Bij de vrouwen ging de trofee naar Scouts Heuvel, bij de mannen naar Scouts 44st Sint Maarten Heide. Na afloop van het tornooi volgt een prijsuitreiking en afterparty.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners