David Lynch gaat nu toch vervolg op Twin Peaks regisseren

Foto: rr

David Lynch gaat nu toch vervolg op Twin Peaks regisseren

Print

Er is lang over gepalaverd, maar de kogel lijkt door de kerk: cultregisseur David Lynch gaat nu toch het vervolg op de roemruchte tv-reeks Twin Peaks regisseren. Dat laat hij zaterdag via Twitter weten.

'Dear Twitter Friends, the rumors are not what they seem ..... It is !!! Happening again', zo is de niet mis te verstane boodschap die Lynch vrijdagavond op zijn twitteraccount plaatste.

Showtime had vorig jaar met trots gemeld dat er, 25 jaar na het einde van het tweede seizoen, een vervolg komt op de mysteriereeks die draaide rond de vraag ‘Wie heeft Laura Palmer vermoord?’. Maar vorige maand kondigde Lynch zelf aan dat hij geen nieuwe episodes zou regisseren van zijn geesteskind. Reden was een financieel dispuut met de zender. 'Men wil mij niet genoeg geld geven om het scenario op mijn manier om te zetten', zo klonk het toen.

Maar nu is dat geld blijkbaar wel beschikbaar.

Oorspronkelijk zouden er negen afleveringen gemaakt worden in het komende seizoen, maar de baas van Showtime, David Nevins, laat weten dat het er meer zullen worden. 'Lynch zal alles regisseren', klinkt het. 'In totaal duurt het langer dan de oorspronkelijk aangekondigde negen uur. De voorproductie start onmiddellijk', aldus Nevins.

Acteur Kyle MacLachlan kruipt voor de nieuwe serie alvast opnieuw in de huid van agent Dale Cooper.

Nu in het nieuws