© EPA

Sam Bennett grijpt opnieuw de macht in Ronde van Beieren

De Ier Sam Bennett (Bora-Argon 18) heeft de derde etappe van de Ronde van Beieren op zijn naam geschreven. Bennett, die woensdag al de openingsrit won, sprintte in Ebern opnieuw naar de eerste plaats. Nacer Bouhanni (Cofidis) moest al voor de derde keer genoegen nemen met de tweede plaats. Ramunas Navardauskas (Cannondale-Garmin) werd derde. Jonas Van Genechten was op de vijfde plaats de eerste Belg.

De Giro op Sportwereld.be

De Duitser John Degenkolb (Giant-Alpecin) kwam als zevende over de meet en moet zijn leiderstrui opnieuw afstaan aan Bennett. Zaterdag staat er een ploegentijdrit van 26,1km op het programma.

De ontsnapping van de dag stond op naam van vijf renners: Sascha Starker, Rasmus Quaade, Simone Antonini, Leon Berger en Marc de Maar. De maximale voorsprong van de vijf bedroeg nooit meer dan 3:30 en bij het ingaan van de lokale ronde telden we met De Maar nog slechts één vluchter. Ook zijn poging strandde en op 20 km van de streep kwam alles weer bijeen.Dat was het sein voor Jack Bauer om zijn kans te gaan, maar ook zijn aanval droeg niet tot het eind en op 8 km van de finish in Ebern werd hij gegrepen. Daarna volgden nog enkele pogingen, onder meer van Enrico Gasparotto en Huub Duijn, maar alles kwam weer bijeen in het zicht van de finish. Daar toonde Bennett zich de snelste, voor Bouhanni die voor de derde dag op rij vrede moest nemen met een tweede stek.

Meer sportnieuws