Louis Talpe (33) stopt als superheld Mega Toby

Print

Louis Talpe Foto: Karel hemerijckx

Louis Talpe (33) zal niet te zien zijn in de nieuwe Studio 100-film Mega Mindy versus Rox. De acteur stopt als agent Toby en superheld Mega Toby, omdat hij zijn carrière een andere wending wil geven. Of Studio 100 een vervanger gaat zoeken voor Mega Toby, staat nog niet vast. Mega Mindy gaat sowieso door.

Maandag kondigde Studio 100 nog aan dat eind deze maand op Malta de opnames starten van een nieuwe Mega Mindy-film. In Mega Mindy versus Rox doen voor het eerst ook de drie superhelden van Rox mee, een andere populaire jeugdreeks van Studio 100.

Wie er sowieso niet bij zal zijn, is Louis Talpe. Hij hangt het politie-uniform van agent Toby en het strakke pak van zijn alter ego Mega Toby aan de haak en stopt definitief.

De laatste keer dat Louis Talpe die rollen vertolkte, was iets meer dan een jaar geleden, voor de special Mega Toby in de Ruimte. Talpe was er van bij het begin bij, in 2006. Hij speelde agent Toby, de knappe politieagent op wie Mieke (Free Souffriau) verliefd is. In noodgevallen stond hij Miekes alter ego Mega Mindy bij als Mega Toby. Naast de talloze afleveringen van Mega Mindy speelde Talpe ook mee in drie films; in de vierde zal hij er niet meer bij zijn.

Lees vrijdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws