1 / 2

Ballonvaarder gaat de lucht in...zonder mand

Ballonvaarder Bart Geeraerts (33) uit Olen heeft een nieuwe ballon gekocht. Zijn cloudhopper is een ballon voor slechts één persoon en zonder rieten mand

Marc Peeters

Wie al eens naar de hemel tuurt als er luchtballonnen voorbij komen, heeft in de regio Herentals de voorbije jaren ongetwijfeld de twee wespen van de Olense firma Rabbits Ballooning opgemerkt. De ballonnen kregen deze naam omwille van de geelzwarte banden, maar je zal ze niet vaak meer zien vliegen. "We hebben vorig jaar beslist een punt te zetten achter het commercieel ballonvaren", zegt Bart Geeraerts. "Jarenlang hebben we gevaren met betalende passagiers, maar het was tijd voor iets anders. De grote wesp is grotendeels verkocht. De kleine zullen we enkel nog voor het plezier gebruiken.”

Het pure plezier van het ballonvaren is de aanleiding voor de aankoop van de nieuwe cloudhopper. Onder de ballon hangt geen mand, maar gewoon een stoeltje waarin de ballonvaarder zit. “Achter mijn rug staat één gasfles. Door je benen kan je gewoon naar de grond kijken. Die openheid maakt een vaart veel intenser.”

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio