© WAS

Japanse chemiegroep investeert 350 miljoen euro in Antwerpse haven

De Japanse chemiegroep Nippon Shokubai is van plan 350 miljoen euro te investeren in zijn vestiging in de Antwerpse haven. Dat meldt Vlaams minister-president Geert Bourgeois maandag. “Een opsteker voor de haven en Vlaanderen.”

Donderdag was al duidelijk dat er een investering aan zat te komen, alleen het bedrag was toen nog niet duidelijk.

In de vestiging van Nippon Shokubai op Linkeroever worden superabsorberende polymeren gemaakt. De productie zal worden opgetrokken van 60.000 ton naar 160.000 ton per jaar. En er wordt geïnvesteerd in een productievestiging voor acrylzuur, de basisgrondstof voor de polymeren. Het project zal tientallen extra jobs opleveren en zal ervoor zorgen dat Nippon Shokubai nog jaren in de haven actief zal blijven.

Nippon Shokubai is een Japans chemiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van acrylzuur en superabsorberende polymeren. Het Japanse bedrijf heeft wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers en beschikt over productie-installaties in Japan, China, Indonesië, Singapore, de Verenigde Staten en België. De vestiging in Zwijndrecht, tevens de Europese hoofdzetel, is opgestart in 1999 en telt 95 personeelsleden.

“Cruciaal voor onze industrie”

Japan is de derde grootste economie ter wereld en een belangrijke investeerder en handelspartner voor Vlaanderen. “We moet onze markttoegang in de groeilanden verder uitbouwen, maar ook de traditionele handelspartners - zoals de Verenigde Staten en Japan - zijn cruciaal voor onze industrie”, aldus Bourgeois.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio