Antwerpen gaat New York achterna

Print

Winny (links) en Kathleen van vzw FireFlies op het Van Hombeeckplein, waar vanaf 23 mei speltafels zullen staan. “In navolging van het New Yorkse Central Park.” Foto: Patrick De Roo

Berchem - Berchem gaat New York achterna en opent op 23 mei de eerste openlucht speltafels van België op het Van Hombeeckplein. “In navolging van de schaaktafels in Central Park willen we de mensen al spelend dichter bij elkaar brengen. Want iedereen speelt”, zegt drijvende kracht Winny Ang van Berchem Speelt!.

Mensen die elkaar anders waarschijnlijk niet zouden ontmoeten toch met elkaar in contact brengen. Dat is wat Berchem Speelt! wil bereiken met de gloednieuwe speltafels. 

Op 23 mei worden de speltafels feestelijk geopend. Er wordt die dag een groots spelevenement georganiseerd op het onlangs heraangelegde plein. “Naast hapjes, drankjes, muziek en springkastelen voor de allerkleinsten, zullen de mensen honderden spelen kunnen uitproberen. Van oude klassiekers tot nieuwe hypes als De Kolonisten van Catan, een spel dat heel wat jongeren weer heeft doen spelen.” Berchem Speelt! verwacht dan ook een talrijke opkomst. Schrijf de datum alvast in uw agenda.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio