© Wim Hendrix

Bekende imam stopt door bedreigingen

De vele roddels, bedreigingen en samenzweringsplannen hebben imam Sulayman Van Ael doen beslissen te stoppen met zijn publieke werkzaamheden. Dat staat te lezen in een mededeling. De imam zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

sam reyntjens, sacha van wiele

De 38-jarige imam Sulayman Van Ael is een van de bekendste predikers in Antwerpen en een van de invloedrijkste moslims in Vlaanderen. Hij was actief in de Berchemse moskee El Mohsinien.

Radicalisme

Van Ael begon zich de laatste tijde te verdiepen in het radicalisme, nadat meerdere ouders hem aangeklampt hadden met verhalen over hun zonen die naar het front in Syrië waren vertrokken.

Zijn het uitspraken over radicalisme die hem nu duur te staan komen? Daar heeft voorlopig niemand het antwoord op. Feit is dat de imam zijn publieke werkzaamheden stopzet na vele roddels, bedreigingen en samenzweringsplannen die op hem en zijn gezin zijn gericht. Vooral het feit dat nu ook zijn kinderen geviseerd worden, zou Van Ael zwaar vallen.

Steun

De imam wilde zelf niet reageren op zijn aftreden. Op Facebook kwam echter onmiddellijk een steunactie op gang. Meer dan 2500 leden had de groep ‘Wij Steunen Sulayman Van Ael’ gisterenavond al. Veel jonge moslims geven in reacties aan dat de bekeerde imam een voorbeeldfiguur is voor hen. “Een leerzame man, ik ga zeker bidden voor hem en zijn gezin”, staat er te lezen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio