Tweede editie voor Ringland Festival

Vorig jaar was er maar liefst 15.000 man aanwezig op het Ringland Festival. Foto: DRIES LUYTEN

Tweede editie voor Ringland Festival

Print
Kiel -

Op zondag 28 juni vindt het tweede Ringland Festival plaats. Het concept zal hetzelfde zijn als vorig jaar, maar er komen enkele aanpassingen.

Het festival gaat tussen 14 en 22 uur opnieuw door op het dak van de Craeybeckxtunnel. Vorig jaar waren er 15.000 bezoekers. “We denken dat er dit jaar meer volk zal zijn. Vlak na de bekendmaking hebben al vijfduizend mensen op Facebook laten weten dat ze aanwezig zullen zijn”, zegt woordvoerder Sven Augusteyns van Ringland, dat ijvert voor de overkapping van de Antwerpse Ring.

“Het publiek voor het Ringland Festival komt vooral met de fiets. De fietsparking zal alvast groter zijn dan vorig jaar.”

Om het aanschuiven aan de togen tegen te gaan, zijn er al 275 vrijwilligers om alle tapkranen te bemannen, zegt Augusteyns. Er zal ook meer keuze aan eten zijn dan vorig jaar.

Het festival vindt enkele weken later plaats dan de eerste editie. “Op 15 juni vorig jaar waren er nog studenten die examens moesten afleggen”, zegt de woordvoerder. De namen van de artiesten zijn nog even geheim. Die worden binnenkort bekendgemaakt.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring