© Raymond van Beygaerden

© Raymond van Beygaerden

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

70-jarige krijgt bizarre boodschap bij trouw: “Mevrouw, u bent een man”

Het zal je maar overkomen. Als zeventigjarige vrouw voor het eerst in je leven naar de ondertrouw stappen en daar moeten horen dat je al heel je leven als man zou bestaan. Het beurde nochtans voor Marina Willemsen uit Schilde.

Paul Verbraeken

Al 38 jaar wonen Marina en haar man Louis van Heel (77) samen in hun woning in Schilde. Nu beslisten ze hun samenwonen toch maar eens te officialiseren in een huwelijk. Dus contacteerden ze de administratie van Schilde om vrijdag hun ondertrouw te doen.

Dat was wel even schrikken, hoewel zowel Marina als Louis de feiten rustig opvatten. “Toen we daar vrijdagvoormiddag zaten, zei de dame van de burgerlijke stand: ‘Mevrouw, er is wel een probleem, volgens uw geboorte-aangifte bent u al heel uw leven ... een man. Ik zou dat voor uw huwelijk toch maar in orde brengen. Verder maakt Schilde overigens geen problemen.”

“Ik ben nooit getrouwd geweest en heb nooit een geboorte-uittreksel nodig gehad. Op mijn identiteitskaart staat trouwens ‘V’ en voor legerdienst werd ik nooit opgeroepen”, gaat Marina verder. “Maar effectief: twee keer staat er in dat document dat door Schilde werd opgevraagd dat ik op 21 april 1945 in Hove werd aangegeven als ‘zoon’ van mijn ouders én dat ik aan de ambtenaar ben ‘vertoond en erkend te zijn van het mannelijk geslacht’. Zeg nu zelf: zie ik er omgebouwd uit?”

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van AntwerpenMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio