Geen ebola meer in Liberia

Foto: AFP

Geen ebola meer in Liberia

Print
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Liberia ebola-vrij verklaard. De voorbije 42 dagen zijn geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Bij de epidemie kwamen daar meer dan 4.700 mensen om.

Op 27 maart viel het laatste slachtoffer, meldt de WHO in een mededeling. 'De uitbraak van het ebola-virus in Liberia is voorbije.' Het land voerde een sensibiliseringscampagne die mensen bewust moest maken hoe ze zich tegen het virus konden beschermen.

Liberia zal nu al zijn expertise inzetten om ook het aantal besmettingen in Guinee en Sierra Leone - de twee andere zwaar getroffen West-Afrikaanse landen - tot nul te herleiden. Artsen Zonder Grenzen roept op om waakzaam te blijven tot de epidemie ook in die landen voorbij is.

Ook het Witte Huis verwelkomt het nieuws, maar waarschuwt dat in Sierra Leone en Guinee nog werk aan de winkel is. 'We moeten waakzaam blijven tot de hele regio ebola-vrij is'. 

Sinds december 2013 raakten meer dan 26.000 mensen besmet met het virus, 11.000 mensen stierven. Het was de dodelijkste uitbraak van het virus ooit.

 

MEEST RECENT