Witte ballonnen voor ’t Wisterke

Foto: Philippe Desmet

Witte ballonnen voor ’t Wisterke

Print
Kontich - Ocmw-voorzitter Mia Wauters knipte geen lint door om het nieuwe kinderdagverblijf ‘t Wisterke in te huldigen. Ze liet 39 witte ballonnen op, voor elk kind één.

Samen met burgemeester Erik Jacobs (N-VA) en voormalig Ocmw-voorzitter Josée Vingerhoets liet Mia Wauters 39 witte ballonnen op. Net zoveel ballonnen als er kindjes kunnen opgevangen worden in het dagverblijf.

’t Wisterke was vroeger gevestigd in de vroegere jongensschool in de Ferdinand Maesstraat. “Het gebouw voldeed niet meer aan de veiligheidsvoorschriften,” zegt Mia Wauters. “In 2012 sloot het gemeentebestuur een overeenkomst met de kerkfabriek Sint-Michael om de grond in de Beekboshoek in erfpacht te krijgen.” In april 2015 namen de kindjes hun intrek in het nieuwe dagverblijf dat 1,6 miljoen heeft gekost. 

Het Kontichse architectenbureau HVH haalde de opdracht binnen. Koen Heyvaert van HVH is tevreden met het resultaat. “Mijn drie kinderen hebben zelf ook een zalige tijd gehad in ’t Wisterke. Dat maakte het bijzonder om de nieuwe dagopvang te mogen ontwerpen. Dankzij de goede samenwerking met het gemeentebestuur hebben we dit project op 3,5 jaar tijd gerealiseerd. Dat is zeer snel.” 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio