Nieuwe brug over Albertkanaal wordt zondag gelegd

Foto: JDW

Nieuwe brug over Albertkanaal wordt zondag gelegd

Print
Herentals / Olen - De nv Scheepvaart pakt zondag uit met spectaculaire werken in Hoogbuul in Olen. Daar wordt het brugdek van een nieuwe brug over het Albertkanaal gelegd. De onderdelen worden vanop een ponton door kranen op hun definitieve locatie geplaatst.

Op zondagochtend 10 mei is er spektakel te verwachten: dan wordt het middendeel van het brugdek over het Albertkanaal geplaatst. Met behulp van twee kranen wordt het middendeel rechtstreeks vanop het ponton op de tijdelijke montagetorens gehesen.

“Het plaatsen van de brugdelen vanop een ponton op het water is een precisiewerk waarbij het ponton de hele tijd in evenwicht moet worden gehouden door het weg- en bijpompen van water in de romp van het vaartuig”, zegt Paul Palmans van nv Scheepvaart.

De nieuwe stalen boogbrug wordt gebouwd naast de huidige brug en komt anderhalve meter hoger te liggen dan de oude. Er is tweemaal één rijstrook met een breedte van 3,25 meter voor gemotoriseerd verkeer en aan beide kanten van de weg staat een vrijliggend tweerichtingsfietspad gepland. De combinatie van de fietspaden, verbeterde oversteekplaatsen en wegwijzers verhogen de veiligheid voor tweewielers. Ook het kanaal aan de nieuwe brug wordt verbreed van 50 naar 86 meter.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio