Muzikale kroegentocht komt terug naar Herentals

Sam Vloemans komt naar Jazz in Thals. Foto: SVDE

Muzikale kroegentocht komt terug naar Herentals

Print
Herentals - Jazz in Thals brengt op pinksterzondag, 24 mei, gratis jazz naar het centrum van Herentals. Op zeven locaties spelen evenveel bands drie sets tussen 21u en 1u. De verschillende locaties liggen op wandelafstand van elkaar rond de Grote Markt van Herentals.

Na het betreurde verdwijnen van Swing in Thals enkele jaren geleden is het tijd voor een nieuwe vaste waarde in Herentals tijdens het pinksterweekend, een nieuw muzikaal evenement: Jazz in Thals. 

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de nadruk op de prachtige en veelzijdige jazzmuziek. Met Jazz in Thals brengt het Jazz in Thals-team, bestaande uit Andres Liefsoens, Birger Embrechts, Jan Goossen, Jochen Van Laere  en Leo Van Wolputte, Belgische en internationale jazzmuzikanten van allure naar Herentals. De toegang is gratis. 

“Het doel is namelijk om de jazzmuziek tot bij een ruim publiek te brengen. In het programma vind je dan ook groepen die allerlei smaken kunnen bekoren en de veelzijdigheid van jazzmuziek belichten. Kortom: leuke muziek bij een frisse pint in een tof café. Wat moet een mens meer hebben?”, aldus Leo Van Wolputte.

Wie speelt in welk café?

Sam Vloemans Quintet - Club Human | Grote Markt 16

Dirk Dergent Trio ft. Leah Kline - Cafe Brigand | Bovenrij 59

Andres Liefsoens Kwartet - Hotel De Zalm | Grote Markt 21

Jesse Dockx Trio - Café ’t Theater (café) | Grote Markt 35

Free Way Jam - Café ’t Theater (zaaltje) | Grote Markt 35

Jelle Van Giel Trio - Café Druyts | Grote Markt 30

Kim Versteynen & Tim Finoulst - Café Unico | Grote Markt 6

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio