CD. TaxiWars (****)

Foto: rr

CD. TaxiWars (****)

Print
Tom Barman is altijd een beetje een 'jazzcat' geweest. Beluister de meest bij avant garde aanleunende dEUS-composities, onderga de jazzy 'feel' van zijn bioscoopfilm Any way the wind blows, herontdek de Sidetracks-compilatie die hij voor Blue Note samenstelde…

Toch is het pas bij TaxiWars dat Barman zich helemaal in jazz onderdompelt, en dan nog als tweede viool in een project dat vooral draait rond de in Brooklyn wonende Kempenzoon Robin Verheyen. Verheyen is componist/saxofonist, en het is ook dat laatste instrument dat heerst op het titelloze debuut van TaxiWars.

Barman lijkt zich te voelen als een vis in het water wanneer hij semi-improviserend teksten verzint bij Verheyens grillige maar vaak funky composities. TaxiWars is volbloed-jazz die desondanks een rockpubliek moet kunnen bekoren. Soms is Morphine, de groep van de in 1999 overleden Mark Sandman (een vriend van Barman) immers niet veraf.  Rockfestivals die hun tenten open gooien voor TaxiWars, kunnen hun publiek aardig verrassen. 

Nu in het nieuws