Opvolging van diefstalpreventieadvies laat inbraken in woningen met 80% dalen

Foto: politie Zone Rupel

Opvolging van diefstalpreventieadvies laat inbraken in woningen met 80% dalen

Print
Hemiksem / Schelle / Rumst / Niel / Boom - Inwoners van Boom en Hemiksem krijgen de komende weken een schrijven in de bus van de Lokale PolitieZone Rupel om hen aan te sporen om diefstalpreventieadvies te vragen.

De bewoners van zogenaamde risicowoningen uit Boom en Hemiksem zijn nu aan de beurt na een geslaagd proefproject vorig jaar waar toen de inwoners van risicowoningen in Rumst werden aangespoord om een diefstalpreventieadvies te vragen aan de Lokale PolitieZone Rupel. In het najaar komen de gemeenten Niel en Schelle eveneens aan bod. 

Uit de analyses van de voorbije zeven jaren van de Lokale PolitieZone Rupel blijkt dat sommige woningen, zoals de eerste woning in een straat of rij huizen, meer kans hebben om een inbreker over de vloer te krijgen. Onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen' werkt de Lokale PolitieZone Rupel in haar strijd tegen inbraken,  onder andere gebiedsgericht. Inbraakgevoelige buurten of wijken waar eerder werd ingebroken krijgen meer aandacht en patrouilles. Ook het positieve effect van preventie om bewoners wakker te schudden voor het risico op een inbreker, zorgt voor betere cijfers. "Uit een grootschalige studie blijkt dat bewoners die een preventieadvies met maatregelen tegen inbraken ter harte nemen, het risico op een woninginbraak met 80% verkleinen," zegt Joris Van Camp. 

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio