Honderd fashionista’s verkopen de inhoud van hun kleerkast

Laurentine Van Landeghem. Foto: PDR

Honderd fashionista’s verkopen de inhoud van hun kleerkast

Print
Antwerpen - De jaarlijkse lenteschoonmaak bracht onderneemster Laurentine Van Landeghem op ideeën. Zondag organiseert zevoor het eerst een zogenaamde ‘Major Closetsale’. Honderd modeminnende standhouders verkopen er hun miskopen en tweedehandse stuks.

“Veel vrouwen ruimen na de winter hun kleerkast op”, vertelt Laurentine. “Dat resulteert vaak in zakken vol kleding. Het was nu of nooit.” Laurentine, die kledingwinkel Clouds Of Fashion uitbaat in de Nationalestraat, ging voor de organisatie in zee met Label Crush, een website die gespecialiseerd is in designer tweedehandskleding. Zij ondersteunden mee de communicatie en verzorgen zondag tevens een grote stand.

“Het is de eerste keer dat ik dit organiseer”, vertelt Laurentine. “Na een oproep op Facebook kreeg ik snel meer dan honderd aanvragen van potentiële standhouders. Zo'n 1.600 modeliefhebbers tekenen ondertussen present als bezoeker.”

Tijdens de beurs zullen enkele dames zorgen voor manicures. U betaalt hiervoor een minimum inleg van 5 euro die integraal naar Moeders voor Moeders gaat, een vzw die zich inzet voor arme moeders. 

Tweede goed doel

Laurentine is trouwens nog op zoek naar een tweede goed doel. “Er zal na de beurs wel wat kleding overblijven. We zouden dit willen schenken aan een goed doel, al ben ik daar wel voorzichtig mee. Ik wil niet dat de spullen nog eens worden doorverkocht. Kandidaten mogen altijd contact opnemen”, zegt ze nog.

De Closetsale vindt plaats op zondag 10 mei van 10u tot 18u. U betaalt als bezoeker 2 euro.

Info: Zaal Stuurboord, Rijnkaai 96, 2000 Antwerpen, facebook

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio