Broertje van Seefbier heet Bootjesbier

Foto: GVA

Broertje van Seefbier heet Bootjesbier

Print
Antwerpen - De brouwers van het internationaal meermaals bekroonde Seefbier hebben hun nieuwe bier voorgesteld: het Bootjesbier. De Antwerpse Brouw Compagnie maakt ook plannen voor de bouw van een operationele brouwerij in de stad.

Het nieuwe bier werd ‘Bootjesbier’ gedoopt, een knipoog naar zowel de Red Star Line als naar een gelijknamig bier dat vorige eeuw - van de jaren 30 tot 60,  in Hoboken gebrouwen werd. Op het label prijkt een speciaal ontworpen werk van de  Antwerpse schilder en grafisch ontwerper Stefaan Ooms, die de rede van Antwerpen met de Red Star Line en het stoomschip de Belgenland afbeeldt. 

Achter de schermen van de Antwerpse Brouw Compagnie werd er - naast het brouwen van Seefbier - gedurende twee jaar en via meer dan 26 varianten met verschillende ingrediënten, methodes en combinaties geëxperimenteerd.

“In de keuze van de grondstoffen zoals de vier moutsoorten, de combinatie van Belgische en Amerikaanse hop, het inzetten van de historische Belgische Seefgist in een Amerikaans brouwschema en de combinatie van de kruiden gember en koriander worden telkens de twee brouwwerelden samengebracht”, zegt Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie.

Brouwerij
De jonge, onafhankelijke brouwerij gaat ook over tot de realisatie van een eigen brouwsite in Antwerpen. Zo krijgt Antwerpen er voor het eerst in bijna een eeuw een volledig operationele brouwerij bij. Johan Van Dyck: “Na drie jaar zijn we klaar voor de volgende grote stap: het realiseren van de brouwerij in Antwerpen. Daartoe verkennen we momenteel, samen met de stad en enkele immo-adviseurs, verschillende locaties.”

Voor de jonge onderneming is dit opnieuw een grote en belangrijke stap, die ongetwijfeld ook met de nodige risico’s samengaat. “We zijn een jong team, dus zullen we extra financiering nodig hebben, maar hierbij kijken we - naast de klassieke weg - ook naar participatie van de Antwerpenaars en bierliefhebbers. Op die manier wordt het een échte Antwerpse Brouw Compagnie.”

Je kan het Bootjesbier proeven in onder andere de Muze, Kassa 4, het Antwerps Bierhuyske, Gollem, Uilenspiegel en Kiebooms. In zaken waar de poster uithangt, kan je ook terecht. 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio