Daalman presenteert debuutalbum op Oorkoortsfestival

Print
Laakdal - Zaterdag 9 mei op de derde editie van het Oorkoortsfestival mag Daalman, alter ego voor Veerlenaar Davy Macquoi, aantreden voor headliner The Kids in de sporthal. Daalman laat het publiek kennis maken met zijn eerste album ‘Zie’.

“Als het oor gloeiend staat van de muzikale perfectie dan heb je oorkoorts!”, grapt Johan Geeraerts van vzw De Kudde. “We zijn blij met The Kids als headliner op ons festival, dit betekent nostalgie voor de vroegere punkrockers en stevig los gaan voor het jeugdig geweld. Maar ook de andere acts zullen het publiek aangenaam verrassen.”

Met Daalman prijkt er voor de eerste maal een Nederlandstalige act op de affiche van het Oorkoortsfestival. Daalman staat voor het soloproject van Davy Macquoi, zaakvoerder van het studiebureau Macabo. In januari bracht hij zijn eerste single “Zie” uit als voorloper van zijn gelijknamige debuutalbum. Ondertussen is ook zijn tweede single Annebel op de radio te beluisteren.

“Na jaren rondzwerven in verschillende rockbands waaronder The Rosswells, River Phoenix met Engelstalige nummers was de tijd rijp voor een Nederlandstalig repertoire”, zegt de zanger/muzikant. “Met enkel gitaar en stem schrijf ik melancholische popmuziek, wat neerslachtiger dan de persoon die ik in levende lijve ben. Hoewel de teksten niet autobiografisch zijn, voelt het naakt aan om in de eigen moedertaal te zingen. Ondertussen is het schrijven en zingen in het Nederlands een tweede natuur. Omdat ik alles zoveel mogelijk in handen wil nemen, heb ik zelf een label opgericht.”

Het nagelnieuwe album ‘Zie’ is voor het eerst te koop op het festival. Vanaf juni is dit te downloaden via I-Tunes. Kaarten voor het Oorkoortsfestival kosten 12 euro aan de kassa. Albino mag om 18.50u de spits afbijten, daarna is het de beurt aan Daalman, High Hi en The Kids. DJ Talz zorgt voor ambiance op de afterparty vanaf 0.20u.

www.dekudde.be www.daalman.net

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio