© ema

Verdoemde sportzaal is eindelijk klaar

De leerlingen van vrije basisschool Trapop in Retie hebben vandaag hun nieuwe sportzaal in gebruik genomen. Eindelijk, want de bouwwerken leken wel verdoemd. Eerst was er instortingsgevaar en later ging de aannemer failliet.

De bouw van de nieuwe sporthal van basisschool Trapop in Retie heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd, anderhalf jaar langer dan gepland. De problemen begonnen in mei 2013, nadat de ruwbouw plots tien centimeter dieper in de grond was gezakt. Wegens het dreigende instortingsgevaar, ook in de aanpalende klaslokalen, werden de kleuters toen in allerijl geëvacueerd.

“De stabiliteitsproblemen zijn uiteindelijk opgelost geraakt met forse steunpilaren en stalen verankeringen in de dakconstructie”, zegt directrice Greet Verwaest van basisschool Trapop. “Al die extra beveiligingen hebben veel geld gekost, zo’n 65.000 euro, maar gelukkig moesten wij daar zelf niet voor opdraaien. Alle extra kosten werden gedragen door de verzekeraar, de architect en de stabiliteitsingenieur. ”

Na de stabiliteitsproblemen volgde er nog meer onheil, toen aannemer Bema uit Lommel failliet ging, goed voor nog eens enkele maanden extra vertraging. “Maar het resultaat mag gezien worden”, zegt juf Greet trots. “We hebben nu een prachtige en supersterke sportzaal.”

Vandaag, na dertig maanden van hard labeur, mochten de 390 jongens en meisjes van Trapop hun splinternieuwe turnzaal officieel ‘inturnen’. Het sportcomplex is 485 vierkante meter groot en bevat een moderne sportvloer, comfortabele kleedkamers, bergruimtes, toiletten en… de allernieuwste sporttoestellen, van Zweedse banken tot bokken, touwladders en sportmatten in alle diktes.

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio