CIM-cijfers: Gazet van Antwerpen kent stijging in verkoop

Foto: GvA

CIM-cijfers: Gazet van Antwerpen kent stijging in verkoop

Print
Gazet van Antwerpen kent een stijging in verkoop (print en digitaal samen) van 1,2 procent, en komt zo op een absolute verkoop van 92.555 exemplaren per dag. Dat blijkt uit de jongste CIM-cijfers.

Het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) publiceert elk kwartaal officiële cijfers over de verkoop van de kranten in België. Daarbij worden niet de cijfers van dat kwartaal zelf gepubliceerd, maar hanteert men een systeem van ‘voortschrijdende twaalf maanden’, voor buitenstaanders niet altijd doorzichtig.

Het komt er op neer dat het gemiddelde van de laatste twaalf maanden ( van april 2014 tot einde maart 2015) wordt vergeleken met de twaalf maanden daarvoor. (dus van april 2013 tot einde maart 2014).

Grootste stijger in die twaalf maanden is De Standaard met 2 procent. (totaal: 101.144 ex), grootste daler Het Laatste Nieuws met -1,9 procent. (totaal: 276.998 ex) . Als enkel naar de gedrukte kranten wordt gekeken is Gazet van Antwerpen de enige krant  in België die standhoudt en zelfs  lichtjes vooruitgaat. Grootste daler in print is De Morgen met -9,2 procent. De daling van de gedrukte kranten wordt bij bijna alle kranten gecompenseerd door een stijging van de digitale versies.

Nu in het nieuws