Atheneum van Schilde viert jubileum: van 32 leerlingen in 2002 tot 351 leerlingen in 2015

Barakkenschool wordt trendsetter

Kwaliteitsmanager Marie-Christine-Fiers, directeur Marc Boers en adjunct-directeur Nadia Michielsen voor het uithangbord van Atheneum Schilde, letterlijk en figuurlijk: de vele plussen Inzet: De barakkenschool, hoe het vroeger was.. Foto: JAA

Schilde -

In 2002 was het Atheneum van Schilde op sterven na dood, met amper 32 leerlingen. Zondag, dertien jaar later, viert de school haar vijftigjarig jubileum in het bijzijn van 351 kinderen.

Het barakkenschooltje. Zo stond het Atheneum van Schilde lange tijd bekend bij de inwoners van de residentiële gemeente. Het was een verwijzing naar de noodlokalen waarin de ‘rijksschool’ de eerste tien jaar doorbracht.

De eerstesteenlegging in 1974 was weliswaar een mijlpaal in de ontwikkeling van de school, maar medio jaren tachtig kreeg het atheneum klappen als gevolg van de besparingen in het onderwijs.

“De toenmalige rijksmiddenschool verloor haar zelfstandigheid en ging op in de scholengroep van het Koninklijk Atheneum Deurne. Het begin van een mindere periode”, vertelt huidig directeur Marc Boers.

“In 2002 zaten in deze gebouwen nog maar 32 leerlingen. Zo kon het niet verder. De overgang naar de Scholengroep 3 Agora en de aansluiting bij het KA van Schoten betekenden de ommekeer. Onder leiding van directeur Ilse De Bast groeide deze school uit tot een atheneum waar de volledige cyclus van algemeen secundair onderwijs wordt gegeven.”

Sinds Marc Boers de school in 2012 is beginnen leiden, waait de nieuwe wind er nog harder. “Dat we met 351 leerlingen zowat onze maximumcapaciteit bereikt hebben en dat er voor volgend schooljaar nu al 25 jongens en meisjes op de wachtlijst staan, geeft aan dat onze uitstraling intussen veel verder reikt dan de grenzen van deze gemeente. Als we later nog kunnen bijbouwen, ben ik ervan overtuigd dat een doorgroei tot 500 leerlingen realistisch is.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio