’t Waagstuk in Amerikaanse handen

Print
Antwerpen -

De Amerikaan Alex Haueter (38) is de nieuwe uitbater van het Antwerpse café ’t Waagstuk in het hartje van de studentenbuurt.

Treffend is dat Haueter niet zomaar het eerste het beste café overnam. Afspanning ’t Waagstuk staat nu op de zevende plaats in een omvangrijke lijst van Antwerpse cafés op de liefhebbers­site RateBeer. “Dat een Amerikaan een café met zo’n rijke geschiedenis en zo’n reputatie overneemt, is zeker ongezien in Antwerpen en misschien zelfs in heel ons land”, zegt biersommelier Hans Bombeke van het Antwerps Bier College.

“Ik ben geboren en getogen in de Amerikaanse staat Utah en ik ben nadien in Wisconsin beland, waar ik heb gestudeerd aan de James Madison University”, vertelt Alex Haueter. “Via een partnerprogramma met de Universiteit Antwerpen ben ik hier zo’n acht jaar geleden terechtgekomen en ben ik een reeks zakelijke cursussen gaan coördineren die gevolgd werden door Amerikaanse uitwisselingsstudenten. Ik dacht elk jaar dat ik naar huis zou gaan, maar uiteindelijk ben ik hier blijven plakken.”

Zijn liefde voor bier en zijn band met ’t Waagstuk heeft Haueter te danken aan die jaren aan de Antwerpse universiteit. “Ik kwam er hier vaak eentje drinken, omdat het natuurlijk op een steenworp van de universiteit ligt. Daardoor ben ik verliefd geworden op dit café. Ik heb dan ook niet moeten twijfelen toen ik hoorde dat het over te nemen stond. Samen met mijn Belgische compagnon Peter De Raedt baat ik het nu sinds oktober uit.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio