40ste Dijlefeesten brengen hommage aan het verleden

Artiest Peter Gusta op stelten poseert met de nieuwe organisatie van de Dijlefeesten. Foto: Patrick Hattori

40ste Dijlefeesten brengen hommage aan het verleden

Print
Mechelen -

De 40ste editie van Dijlefeesten wordt een hommage aan het verleden en zet vooral bij de randanimatie Mechels talent in de kijker. Het festival gaat dit jaar door op de Melaan, maar blijft haar link met de Vismarkt behouden met DJ-set’s en straatanimatie.

Wat in 1976 begon als het eerste gratis festival in Mechelen, groeide 40 jaar later uit tot een vaste waarde in de Mechelse festivalzomer. De jubileumeditie kleurt vrijdag 3 en zaterdag 4 juli traditiegetrouw alternatief en modern maar op zondag 5 juli staat alles in het teken van 40 jaar Dijlefeesten. “De gelegenheidsband ‘St Bodo’s Lonely Hearts Club Band’ is een hommage aan Bodo Vande Voorde, de bezieler van de eerste Dijlefeesten die vorig jaar overleed.”, zegt Sjarel Van Den Bergh, die op de eerste affiche van het festival stond.

“We brengen verschillende muziekjes, Bodo hield daarvan. Heel wat mensen die er in 1976 bij waren, zullen er dit jaar opnieuw zijn. Jan De Wilde, Eric Melaerts, Chris Joris, Frank Vaganée en zijn broers Guido en Bruno, en de muzikale saus wordt verzorgd door leden van De Laatste Showband. Ons programma is een bloemlezing aan die allereerste affiche uit 1976.”

Daarnaast wordt gedurende de drie dagen ook ingezet op Mechels talent. “We hebben onze randanimatie volledig Mechels gehouden”, vertelt Elke Vandersypen van de organisatie. “Fatiboombastic, Va et Vient, Stikbitchen, LindyHop Mechelen en Peter Gusta zorgen voor verrassende optredens. De mensen van Circolito zullen een koord over de Dijle spannen waarop mensen kunnen ontdekken hoe moeilijk koorddansen is.”

Het hoofdpodium verhuist dit jaar naar de Melaan maar op de Vismarkt wordt ‘s avonds afgesloten met DJ-set’s.

Het volledige programma staat op www.dijlefeesten.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio