2,2 miljoen euro voor nieuw mekka zaalvoetbal

Schepen van Sport Luk De Mey kondigt grote plannen aan voor de zaalvoetballers van de nieuwe fusieclub ARBH. Foto: jan van de velde

2,2 miljoen euro voor nieuw mekka zaalvoetbal

Print
Hamme -

De aanbesteding voor de tweede sporthal Meulenbroek gebeurt binnenkort op basis van ingezonden dossiers van aannemers en het oordeel van een jury van specialisten”, kondigt schepen van Sport Luk De Mey (CD&V) aan. De sporthal moet er staan tegen juli 2016.

In het gemeentelijke budget is een bedrag van 2,2 miljoen euro uitgetrokken voor dit nieuwbouwproject, dat voor de ruim 150 zaalvoetbalclubs in de Hamse Liga een alternatief moet vormen voor de af te breken sporthal De Wuiten in de Damstraat.

“Meteen kunnen we ook een schitterende accommodatie ter beschikking stellen voor de pas opgerichte fusieclub ARBH, die in eerste nationale van de Belgische Zaalvoetbalbond zal aantreden”, stelt schepen De Mey.

ARBH staat voor de samensmelting van topklasser Argos Sint-Gillis-Waas en derde nationaler Ruiten Boer uit Hamme.

“De nieuwe sporthal komt achter de huidige sporthal en zal voldoen aan alle reglementen om eerste klasse zaalvoetbal, volleybal, badminton en andere zaalsporten te organiseren”, licht De Mey toe.

“De ontwerpers kregen de opdracht om rekening te houden met deze reglementen. We zijn bijzonder fier om een Hamse zaalvoetbalploeg in eerste klasse te hebben. De tweede sporthal zal uiteraard ook plaats bieden aan de massa zaalvoetbalploegen in onze gemeente. Met ruim 150 teams breekt Hamme alle records in Vlaanderen en ver daarbuiten.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio