Deelnemers Tour Amical rijden vandaag met lichten aan uit respect voor slachtoffers

Foto: GvA

Deelnemers Tour Amical rijden vandaag met lichten aan uit respect voor slachtoffers

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Brasschaat - Na het tragische ongeval waarbij Staf Luysterborg (70) en zijn zoon Philip (44) om het leven kwamen, is oldtimerrally Tour Amical deze ochtend opnieuw vertrokken. “Omdat de familie het zo wilde”, klinkt het bij mede-organisator Manu Stappaerts vanuit Portugal. Aanstaande zondag komt de rondrit met classic cars aan in Marbella.

Het onderzoek naar de omstandigheden waarin vader Gustaaf (70) uit Knokke en zoon Philip Luysterborg (44) uit Brasschaat donderdag om het leven kwamen, loopt nog volop. Onder meer een autopsie op het lichaam van de vader die aan het stuur zat, moet uitwijzen of de man misschien onwel is geworden. Vast staat dat er geen ander voertuig betrokken was bij het ongeval. Remsporen werden amper teruggevonden.

De Jaguar XK 140 uit 1956 geraakte van de weg in de buurt van het dorpje Caramulo (Viseu, midden Portugal). De inzittenden werden daarbij uit de oldtimer geslingerd in de rotsachtige woestenij naast de autobaan. Het was al de zevende keer dat vader en zoon Luysterborg deelnamen aan de Tour Amical.

"Uit respect voor Gustaaf & Philip rijden vandaag alle wagens met hun lichten aan. De komende dagen zullen wij verdergaan met de berichten, foto's en video's zoals voordien, dit is ook zoals Staf en Philip het gewild hadden. Bedankt iedereen voor jullie medeleven, dit is voor ons als organisatie en deelnemers ook een enorme steun", zo meldt de organisatie op Facebook.

Tour Amical vertrok zondag vanop de Kaaien in Antwerpen, waar de auto's op vrachtwagens werden geladen. Woensdag was er dan de échte start vanuit Porto en dinsdag eindigt de rally in Marbella. 239 classic cars verschenen aan de start, overwegend van liefhebbers uit het Antwerpse.

Vader Staf Luysterborg, die een carrosseriebedrijf had in Zandvliet, was trouwe deelnemer aan de activiteiten van Tour Amical. Bij hem in de auto zat zijn zoon Philip, die in Brasschaat woonde. Die maakte doorgaans prachtige fotoboeken van de rondritten. De familie van de nabestaanden is inmiddels afgereisd naar Portugal. De organisatoren van Tour Amical vangen ze daar op. Afhankelijk van de lopende onderzoeken worden de lichamen van Gustaaf en Philip Luysterborg nog deze week naar ons land overgevlogen.

Lees ook: 

Organisatie na overleg met familie: "Tour Amical gaat door"

 

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio