Leoclub-jongeren spelen toneel voor goede doel

Foto: FOTO - Carine Wouters.

Leoclub-jongeren spelen toneel voor goede doel

Print
Mol - Enkele jongeren van Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen debuteren met een toneelvoorstelling in een opgeknapte loods op de Verlipark site. De opbrengst gaat integraal naar goede doelen.

Een groep jongeren tussen 18 en 30 jaar uit de regio rond Mol, Geel, Dessel die maandelijks samenkomen en zich engageren om goede doelen te steunen verenigde zich in 2010 in Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen. Na een brainstormsessie over hoe ze op een creatieve manier geld konden inzamelen om nog meer projecten te steunen, ontstond het idee om toneel te spelen.

“Slechts twee leden van de 32 hebben een beetje toneelervaring, dus polsten we eens wie er zin had om zijn of haar debuut te maken op het podium”, begint Florence Maes haar verhaal.

De jongeren kozen niet voor een klassieke theaterzaal, maar lieten hun oog vallen op een industriële loods op de vroegere Verlipack site in Mol-Donk. “Aanvankelijk repeteerden we tussen de achtergebleven autowrakken, maar we hebben het pand helemaal opgefrist en tot een unieke pop-up foyer omgebouwd”, zegt Florence. “Ook de inrichting namen we voor eigen rekening. Van gekregen paletten maakten we zelf zitplaatsen. En zo’n loods biedt heel wat mogelijkheden. We hebben er zelfs ruimte om met quads te rijden!”

De opbrengst van de 5 voorstellingen en de consumpties gaat integraal naar goede doelen uit de regio. Het toneelstuk wordt opgevoerd op 8, 9, 13, 15 en 16 mei om 20.30u. Er zijn nog tickets voor 9, 13, 15 en 16 mei.

www.lysistrata.be www.leoclubzuiderkempen.be

Tips om te Doen!