© Margo Tilborghs

“Ieder lesmoment werd benut om het project nog knapper te maken”

Tijdens de open dag van het Don Bosco-Mariaberg Instituut morgen, stellen de leerlingen van Techniek Wetenschapen en Metaal Elektriciteit hun computergestuurde dansende fonteinen voor. Het project op zonne-energie werd geselecteerd voor de Solar Olympics.

Het idee van de dansende fonteinen kwam van de tweedejaarsstudenten Techniek (TW) Wetenschappen. Omdat het om een groot project ging, werden ook de leerlingen van Metaal Elektriciteit in geschakeld (ME). “Het project had oorspronkelijk de naam ‘vijversensatie’”, zegt Wannes Druyts (13). “Aan de hand van filmpjes op het internet kwamen we bij de dansende fonteinen in de Efteling terecht. We waren het er allemaal over eens dat dit het project was dat we verder wilden uitwerken. Begin januari zijn we van start gegaan met de uitwerking van de computergestuurde fonteinen.”

Er kwam er heel wat denkwerk aan te pas. “Voor de leerlingen was dit geen eenvoudig project”, zegt leerkracht Hans De Ridder. “Eigenlijk hebben ze nu al meer geleerd dan ze eigenlijk zouden moeten kunnen. Maar hun enthousiasme is groot en ieder lesmoment werd benut om het project nog knapper te maken. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de synchronisatie van water en muziek.”

Lees het hele artikel in uw krant van vrijdag, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio