Terugmatch overbodig

Vreugde bij Schriek na de snelle 0-1 van Van Aerschot. Foto: WAS

voetbaleindronde 1ste prov. promotie

Terugmatch overbodig

De derby tussen Groen Rood Katelijne en Schriek draaide uit op een doelpuntenfestival waarbij de bezoekers zich met meer dan één been in de finale speelden. Met drie goals was Sam Van Aerschot de man van de match.

Schriek begon erg snedig. De herschikte thuisdefensie had geen antwoord op de snelle uitbraken van de Schriekse aanvallers. Zo brachten Van Aerschot, Dillien en Somers hun team al na twintig minuten op een ruime voorsprong. De tegengoal van Huysmans voor de rust bleek maar een pleister op de wonde, want Schriek draafde in de tweede helft gewoon door.

Van Aerschot, die drie keer scoorde, beseft dat de buit binnen is: “We speelden een erg goede match en schrokken wel enigszins van de ruimte die ons door de thuisploeg gelaten werd. In de competitie scoorde ik slechts zes keer. Ik haalde dan ook pas rond januari mijn basisstek binnen nadat ik als ex-jeugdspeler van onder andere Lierse en KV Mechelen wat aanpassing nodig had. Met de komst van enkele jonge ploegmaats uit het verleden zou ik volgend jaar wel liefst in vierde nationale spelen.”

Coach Raf Joosten van Groen Rood Katelijne zat erg diep na de match. “Ik vind het vooral erg voor onze stand-in doelman David Van Buggenhout, die Dupont verving omdat die verplichtingen had met school. Het team liet David en ook mij in de steek. We kwamen op alle fronten tekort. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat deze week niet zag aankomen. Vooraf was ik blij met Schriek als tegenstrever in de eerste ronde omdat ik van mijn groep een reactie had verwacht op de verliesmatch van de laatste competitiewedstrijd. Het is echter anders uitgedraaid. Het zal gepast zijn mocht iedereen even voor de spiegel ging staan na zo’n vertoning.”

GROEN ROOD KATELIJNE: Van Buggenhout, Rypens, Put, De Smet (46’ Jacobs), Herpoel, Van Dorst, Huysmans, Elayadi, Hendrickx (46’ Sarr), Williams, Rabhi (76’ El Aissaoui).

SCHRIEK: Verelst, Moras, Goyvaerts, Dillien (70’ Gloub), Michiels, Van Aerschot, Vercammen, Voorspoels, Somers (67’ Lietar), Van Vlasselaer (87’ Janssens), Verlinden.

DOELPUNTEN: 4’ Van Aerschot 0-1, 12’ Dillien 0-2, 19’ Somers 0-3, 34’ Huysmans 1-3, 48’ Voorspoels 1-4, 54’ Van Aerschot 1-5, 58’ Herpoel 2-5, 81’ Van Aerschot 2-6, 82’ El Aissaoui 3-6, 90’ Verlinden 3-7.

GELE KAARTEN: Put, Williams, Elayadi (K), Vercammen, Voorspoels (S).

INFO

Groen rood katelijne 3

schriek7

Meer sportnieuws