’t Struisvogelnest: buren en kinderboer praten weer

’t Struisvogelnest. Foto: katrijn van giel

’t Struisvogelnest: buren en kinderboer praten weer

Print
Lier -

De bemiddeling van burgemeester Frank Boogaerts van Lier tussen de buren van kinderboerderij ’t Struisvogelnest en de eigenaar is ‘in een constructieve sfeer’ verlopen.

Als gevolg van de verkeersimpact van de populaire kinderboerderij op de rustige, smalle straat Zuut, stapte een zevental omwonenden naar de rechter. Die sprak hoge dwangsommen uit voor overtredingen op onder meer het uitvoeren van horeca-activiteiten door de familie Gielis van de kinderboerderij, waarvoor ze nog geen vergunning heeft. Alles samen moesten Ludo Gielis, zijn vrouw Lief en hun twee meewerkende dochters Ellen en Marijke al 21.000 euro betalen. Voor elke nieuwe overtreding die de deurwaarder kan vaststellen, moeten ze 2500 euro ophoesten. Met als gevolg dat de sfeer aan de Zuut totaal verzuurd is.

Burgemeester van Lier Frank Boogaerts (N-VA) probeerde woensdagavond te bemiddelen tussen beide partijen. “Het is een constructief gesprek geweest”, zegt boer Gielis. “Twee van de zeven tegen ons procederende buren waren aanwezig. Ze hebben nog eens uitgelegd dat de verkeersstroom hun grootste probleem is. Ze willen dat onze bezoekers niet allemaal gelijktijdig komen en willen dat we de grote evenementen achterwege laten.”

De Facebooksteungroep voor ’t Struisvogelnest telt intussen al 18.000 likes.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio