Moordpoging na verkoop huis: ”Hij bleef maar met zijn mes steken”

Foto: bdd

Moordpoging na verkoop huis: ”Hij bleef maar met zijn mes steken”

Print
Dessel -

Een openbare verkoop van een woning in Dessel is woensdag zwaar uit de hand gelopen, toen de huiseigenaar zijn ex in café De Campina probeerde te vermoorden.

“Het incident vond plaats woensdag tussen 18u en 19u na een openbare verkoop van een woning van een koppel dat verwikkeld is in een echtscheiding die al een hele tijd loopt”, zegt Inge Delissen van het parket. “De dader, de ex-man, is afgestapt op zijn ex-vrouw met een groot mes. De broer van de ex-vrouw is tussenbeide gekomen."

"Uiteindelijk heeft de man zijn ex een steekwonde onder de ribben gegeven en heeft hij ook haar geprobeerd om in de hals te steken, maar dat is niet gelukt. Omstanders hebben de man in bedwang kunnen houden tot de politie er was. De wonde was potentieel levensbedreigend, maar de vrouw is al kunnen worden verhoord en is blijkbaar aan de beterhand."

"De broer heeft verklaard dat hij gegil heeft gehoord en buiten tussenbeide is gekomen. Hij verklaarde meerdere keren geslagen te hebben maar de man bleef maar steken (volgens de broer). De broer is uiteindelijk gewond geraakt aan de linkerhand (duim en wijsvinger) en hij had ook een steekwonde in de liesstreek.”

De dader, E.G. (44) uit Dessel, verscheen donderdag voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Hij is aangehouden op verdenking van poging moord, het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid en inbreuken op de wapenwetgeving. Hij verschijnt dinsdag 12 mei voor de raadkamer in Turnhout.

Lees vrijdag meer over de moordpoging in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws