Inval op boot, overmeesteren van rebellen in woning en neutraliseren van bermbom

Spectaculaire legeroefening langsheen de Rupel

Print
Boom -

Het gebied rond de Rupel en de wijk Noeveren in Boom was donderdag heel even oorlogsgebied. In het kader van de militaire oefening Clean River werden enkele spectaculaire technieken gebruikt om rebellen en wapensmokkelaars te overmeesteren.

De oefening Clean River loopt al een hele week. Niet alleen op militair domein maar ook in bewoond gebied. Zo werd in Temse een evacuatieoefening gehouden en vielen militairen ook het Fort van Liezele binnen. Maar ook op de voormalige site van Opel in Antwerpen vond een deel van de oefening plaats, net als een evacuatie van een belangrijk persoon via de Ruien in Antwerpen.

“Volgens het draaiboek van de oefening is er een hevig conflict ontstaan tussen twee (fictieve) landen. Het conflict ontaardt en beide landen zijn volop bezig met een wapensmokkel omdat er een offensief wordt voorbereid. Een smokkel die in de buurt van de Schelde gebeurt omdat die rivier de grens vormt tussen de twee fictieve landen”, licht korpscommandant luitenant-kolonel Peter Philipsen van het elfde bataljon genie in Burcht toe.

“De Verenigde Naties hebben beslist om tussen te komen en een troepenmacht ter plaatse te sturen om een gedemilitariseerde zone van tien kilometer langs beide oevers van de Schelde te creëren en de smokkel een halt toe te roepen. Ook de Rupel, die vlakbij de Schelde ligt, is mee in dat gebied opgenomen.”

Er volgden spectaculaire invallen op een boot en in een woning en ook Dovo werd ingezet bij het ontmantelen van een bermbom.

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio