Stad zet eerste van 10.000 stappen

De eerste deelnemers gaven meteen het goede voorbeeld. Ook senioren vonden al meteen hun weg naar de actie. Foto: Dirk Van de Velde

Stad zet eerste van 10.000 stappen

Print
Mortsel -

10.000 stappen in Mortsel’, zo heet het wandelprogramma dat alle inwoners moet aanzetten om dagelijks wat meer te bewegen. Dat moet gebeuren aan de hand van tal van wandelingen, met een extra klemtoon in de richting van senioren.

Op het Stadsplein werd dinsdag een allereerste keer verzamelen geblazen om een van de wandelroutes officieel uit te testen. “De richtlijn is 10.000 stappen per dag. Voor 65-plussers stellen we 6000 stappen voorop als streefdoel”, klinkt het bij Lieve Voets (N-VA), schepen van Sport.

Brochure

De motivatie van het project ligt voor de hand. Dagelijks meer bewegen houdt iedereen gezond en biedt tal van lichamelijke, mentale en sociale voordelen. Een handige brochure moet de deelnemers een handje helpen. “In die brochure staan verschillende wandelingen uitgestippeld. Verspreid over heel onze stad vinden we twaalf ankerpunten terug van waaruit wandelaars een wandellus kunnen starten. Of om van het ene naar het andere ankerpunt te stappen. We werkten in totaal 39 routes uit. En alles werd al een keertje afgestapt, om te testen hoeveel stappen er per lus nodig zijn. Een stappenteller is dus niet meteen meer nodig. Het geeft de deelnemers tegelijk de kans om alle buurten in Mortsel te ontdekken en ze krijgen tijdens de wandelingen bovendien heel wat leuke weetjes en informatie mee”, zegt Chris De Ridder (CD&V), schepen van Ouderenbeleid.

De brochure kun je afhalen aan het onthaal van het stadhuis.

Inschrijven via 03.444.17.76 of beweegopmaat@mortsel.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio