“Waarschuw jonge meisjes en meld feiten”

Joke werd lastig gevallen in de Kloosterstraat en daarna gevolgd toen ze met haar auto wegreed van de parking (links). Foto: Margo Tilborghs

“Waarschuw jonge meisjes en meld feiten”

Print
Essen - Enkele Nederlandse jonge mannen viseren al geruime tijd meisjes, bewoners en bezoekers aan de nachtwinkels in de Stationstraat en Kloosterstraat. De politie vraagt om goed uit te kijken en de feiten te melden.

Bij enkele nachtwinkels in de Stationsstraat en de hoek van de Kloosterstraat groepeert een aantal Nederlandse jongeren. Ze parkeren er hun wagen op de nabijgelegen parking en vallen mensen lastig, in het bijzonder jonge meisjes.

Het was de zestienjarige Femke die melding maakte op de Facebookpagina 'Ge zijt van Essen als …'.  “Aan alle meisjes”, zo schreef ze. “Goed uitkijken in de buurt van de Stationsstraat bij de nachtwinkels. Er rijden veel jonge gasten uit Roosendaal met niet zo’n goede bedoelingen. Ze achtervolgen je en vragen of je meerijdt. Het zijn allemaal auto’s met Nederlandse nummerplaten die richting Nederland rijden.”

Prompt volgden er reacties. Ook Joke (29) kreeg te maken met deze jonge kerels. “Ik parkeerde mijn auto in de Kloosterstraat om naar de nachtwinkel te gaan. Het moet 23u geweest zijn. Toen ik terug kwam, stonden er twee auto’s naast mijn wagen geparkeerd. Ik vertrouwde het zaakje niet, stapte vlug in en deed de deur op slot. De kerel wilde een vuurtje, maar ik reed snel weg. Hij achtervolgde mij tot halverwege de Oude Baan. Het was donker en het lukte me niet om de nummerplaat te noteren.”

Lees het hele artikel in uw krant van donderdag, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio