“Nieuw sportcentrum is veel te duur uithangbord”

Foto: Jef Wijckmans

“Nieuw sportcentrum is veel te duur uithangbord”

Print
Aartselaar - Architectenbureau HVH uit Kontich is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor een nieuw sportcentrum. De meerderheid heeft haar goedkeuring gegeven om het ontwerp verder uit te werken. Maar Open Vld vindt het vooral een prestigeproject, waarvan het kostenplaatje de pan uit swingt.

Het sportcentrum in de Kleistraat mag dan wel een uithangbord voor de gemeente zijn, de staat ervan is niet echt goed meer. Slecht werkende douches, schimmelvorming, aftandse elektrische installaties, verouderd sanitair, insijpelend vocht en ramen en deuren waarin de wind vrij spel heeft, zijn maar enkele van de veel gehoorde klachten.

Het schepencollege schreef voor de broodnodige aanpassing een wedstrijd uit voor ontwerpers. Een onafhankelijke jury vond het dossier van architectenbureau HVH uit Kontich veruit het beste voorstel. “De bestaande infrastructuur wordt volledig met de grond gelijk gemaakt”, zegt schepen Bart Lambrecht (N-VA). “Die is zo versleten dat renoveren geen optie meer was. In de plaats komt een nieuw, modern ogend gebouw met twee verdiepingen."

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio