© Jan van der perre

Choumicha is al populaire tv-kok in Marokko, Frankrijk en zelfs België

ATV toont Marokkaanse Jeroen Meus tijdens ramadan

De Antwerpse tv-zender ATV haalt tijdens de ramadan de immens populaire Marokkaanse tv-kok Choumicha naar het scherm.

Johan Van Baelen

In de aanloop naar het nieuwe programma was de Marokkaanse tv-kok Choumicha een dag in Antwerpen en bezocht ze onder meer het stadhuis en burgemeester Bart De Wever. “Een tof initiatief van ATV”, vond hij. “Ik hoor van mijn Marokkaanse medewerker dat ze in eigen land een grote beroemdheid is. Hij noemde haar de Marokkaanse Jeroen Meus. Ik weet zeker dat ATV door haar programma een extra doelgroep van enkele tienduizenden mensen bedient. De vergelijking met Jeroen Meus gaat volgens mij trouwens ook buiten de keuken op”, besloot de burgemeester, “want ze leek me een rolmodel.”

De nagel op de kop want de 40-jarige tv-maakster wilde van in het begin van haar programma, nu twaalf jaar geleden, geen tv-kok naast zich. Ik ben het prototype van de Marokkaanse vrouw, die na haar dagtaak een tweede taak op zich neemt: in geen tijd een gezonde, smakelijke en voedzame maaltijd kunnen voorschotelen. Ik tracht hen daarbij te helpen door op televisie stap voor stap eenvoudige recepten te bereiden.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen van woensdag.

INFO

Choumicha: in Hotspot met Zoë Van Gastel op 13 juni; Choumicha kookt zelf vanaf 19 juni om 22.30u en dat dertig dagen lang.

Bekijk een reportage van ATV:

</p>

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio