BAS maakt einde aan gebikkel: Moeskroen-Péruwelz behoudt licentie

Moeskroen-voorzitter Edward Van Daele Foto: VDB

BAS maakt einde aan gebikkel: Moeskroen-Péruwelz behoudt licentie

Print

Moeskroen-Péruwelz heeft woensdagavond goed nieuws gekregen van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Henegouwse club behoudt zijn licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016. Moeskroen-Péruwelz speelt zo ook volgend seizoen in eerste klasse.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het waren Cercle Brugge en Lierse SK die bij het BAS in beroep waren gegaan tegen de beslissing van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om Moeskroen-Péruwelz een licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016 toe te kennen. Volgens beide clubs was die beslissing niet te verantwoorden. Dat beweerde ook het bestuur van Cercle Brugge in de pers na inzage in het licentiedossier van de Henegouwers. Moeskroen-Péruwelz reageerde furieus op de plannen van Cercle Brugge en Lierse en trok naar de burgerlijke rechtbank om er een schadeclaim van 1 miljoen euro in te dienen. Die moest de club halsoverkop opnieuw intrekken nadat daartoe bevolen werd door de Algemene Vergadering van de Pro League.

Lierse, Cercle Brugge en Moeskroen-Péruwelz verschenen dinsdagavond allemaal voor het BAS, dat woensdagavond de knoop doorhakte. Door de beslissing blijft Moeskroen-Péruwelz ook volgend seizoen zeker actief in eerste klasse. Cercle Brugge degradeert, en Lierse speelt de eindronde om het behoud met tweedeklassers.

MEER VOETBALNIEUWS