Rupelzonen eerste van 84 muziekgroepen uit 20 landen

Foto: GVA

Rupelzonen eerste van 84 muziekgroepen uit 20 landen

Print
Boom - De Koninklijke Harmonie Rupelzonen heeft op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt met haar jongerenorkest de eerste prijs behaald. Er deden 84 groepen uit 20 landen mee.

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd verwelkomde het voorbije weekend 84 muziekgroepen uit twintig landen, samen goed voor enkele duizenden jonge muzikanten van ver over onze grenzen heen. Na het spannende wedstrijdgedeelte volgde een muzikale verbroedering in een gigantische optocht, gevolgd door een spectaculaire slotshow.

Het 40-koppige jongerenorkest van de Rupelzonen schitterden met “A Bamberg Fantasy” van Ben Haemhouts en met hun versie van “Bohemian Rhapsody” van Queen. Met de eerste prijs was dirigent Johan De Win een gelukkig man. "Het zijn de vruchten van vele jaren intensief investeren in de  jeugdwerking. Op zondagvoormiddag krijgen ze initiatielessen notenleer en klarinet, onder leiding van gediplomeerde leraars, en een speciale jeugdrepetitie. Dat dit loont, bewijst hun behaalde resultaat. Over twee jaar doen we terug mee", zegt Annelies Laureyssens voor De Rupelzonen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio