Tom Waes reageert op oproep Mark Uytterhoeven: "Zwaansde gij nà een pak?"

Print
Tom Waes heeft een antwoord klaar op de nogal offensieve oproep van voormalig tv-figuur Mark Uytterhoeven om zich achter ACT as ONE te scharen, de supportersvereniging die ijvert voor fanparticipatie bij R. Antwerp FC. “De boodschap is aangekomen”, zegt Tom Waes in een filmpje waarin hij tegelijkertijd de nieuwe sterke man Patrick Decuyper aan zijn beloftes herinnert.

Mark Uytterhoeven had in een eerder filmpje Tom Waes uit zijn kot gelokt door te insinueren dat hij “een bedeurven danske” is omdat hij zich als die-hard Antwerpfan nog niet openlijk achter ACT as ONE had geschaard. Uytterhoeven zelf speelde destijds wel een grote rol bij de wederopstanding van KV Mechelen.

“Zwaansde gij nu een pak?”, klinkt het nogal grimmig uit de mond van Tom Waes. “Er zijn ook mensen die moeten werken. We kunnen niet allemaal op een berg in het Zuiden van Frankrijk gaan zitten.”Toch lijkt Waes zich niet geheel te willen distantiëren van “De boodschap is aangekomen. Ik weet wat ik moet doen.”

Vervolgens richt Waes zich tot Patrick Decuyper. Nadat hij hem uitdrukkelijk heeft bedankt voor het behalen van de licentie voor tweede klasse brengt hij Decuyper eerdere uitspraken in herinnering. “U zei dat u naar hier kwam voor de grootste supportersgroep van Vlaanderen. Daar hebt u gelijk in en het enige wat wij willen is fanparticipatie. U brengt misschien wel 5 miljoen euro mee, maar heb je al eens nagedacht over wat wij de club elk jaar opbrengen? Wij willen geen woorden maar daden.”

Tenslotte speelt Waes de fakkel door. “Erik Van Looy, ben jij een bedeurven danske of ben jij een successupporter? Laat iets van u horen: ACT as ONE!”

Meer voetbalnieuws