Brussel verdient 2,8 miljoen euro aan Champions League

Print

Het kampioenenbal levert 237 miljoen euro aan reisinkomsten op. Dat berekende GoEuro, het gratis online vergelijkingsplatform voor reizen, in samenwerking met Onefootball.com.

De Champions League is niet alleen een kip met gouden eieren voor de deelnemende teams. Ook de steden waar de matchen gespeeld worden, pikken een stevig graantje mee. Zo lopen de hotels tijdens het tornooi bomvol. Het tornooi 2014-2015 was goed voor maar liefst 778.700 reizen door uitsupporters.

Brussel €2,8 miljoen

De groepsfase van de Champions League is naar schatting goed voor € 2,8 miljoen voor de deelnemende steden. Dat betekent dat Brussel een kleine drie miljoen verdiende aan de deelname van RSC Anderlecht aan de groepsfase van het kampioenenbal

Door een ‘ongelukkige’ speling van het lot liep de stad Madrid maar liefst € 1,8 miljoen mis. Real Madrid speelde namelijk tegen Atlético Madrid in de kwartfinales van de Champions League. Leuk voor de supporters, maar het feit dat er geen uitteam op bezoek kwam, kostte de reisindustrie wel een klein fortuin.

Jackpot voor Berlijn

Berlijn mag zich alvast in de handen wrijven, want de Champions League finale die op 6 juni gespeeld wordt in het Olympiastadion zou de stad een duizelingwekkend bedrag van maar liefst € 15 miljoen kunnen opleveren. De totale inkomsten voor de toerisme- en transportsector kunnen zelfs oplopen tot meer dan € 36 miljoen.

Meer sportnieuws