Verkeerslichten maken weinig indruk

Foto: Philippe Desmet

Verkeerslichten maken weinig indruk

Print
Kontich - Verkeerslichten ter hoogte van basisschool De Schans trachten respect af te dwingen voor het zone-dertig regime. Tientallen automobilisten per uur negeren het rode licht.

Het gemeentebestuur voerde op 12 april een nieuw verkeerscirculatieplan in. ViVo staat voor Veilig in, Vlot omheen. Een van de grote veranderingen was de invoering van tweerichtingsverkeer in de Kruisschanslei. Schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA) beloofde dat er flankerende maatregelen zouden komen om de Kruisschanslei leefbaar te houden. Zo voerde hij een zone-dertig regime in en ter hoogte van basisschool De Schans zouden er verkeerslichten komen. Deze lichten werden pas deze week geplaatst. “Alles wat we zelf deden, was op tijd klaar," zegt schepen Wevers, "maar voor de verkeerslichten waren we afhankelijk van derden. De lichten werken op zonne-energie, waarvoor je speciale led-lampjes nodig hebt. Die moesten uit Oostenrijk komen.”
Ondertussen staan de lichten er, maar ze maken weinig indruk op de hardleerse chauffeurs. Wie sneller rijdt dan dertig per uur laat het licht op rood springen. Tientallen auto’s per uur negeren de snelheidsbeperking én het rode licht.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio