Jaar voorwaardelijk gevraagd voor brandstichting in studio

Foto: Archief SVH

Jaar voorwaardelijk gevraagd voor brandstichting in studio

Print
Mechelen -

Het openbaar ministerie vorderde woensdag één jaar voorwaardelijk tegen Rudolf V. (55) uit Mechelen. De man wordt ervan beticht brand te hebben gesticht in zijn studio aan de Tervuursesteenweg, bijna drie jaar geleden.

Bij de brand raakten een tiental mensen bevangen door de rook. “Uit het onderzoek van de branddeskundige bleek dat de brand ontstaan was in de kamer van de beklaagde, in de buurt van een kast. Het kon niet anders dat de brand door menselijk toedoen was ontstaan”, zei openbaar aanklager Marjan Van Dingenen.

Ze voegde er nog aan toe dat V. te horen had gekregen dat hij zijn studio moest verlaten wegens betalingsachterstand en geurhinder. Bovendien waren er problemen met andere bewoners.

De verdediging ging voor de vrijspraak. “Het openbaar ministerie toont niet aan dat mijn cliënt de brand heeft gesticht. Het vuur kan ook door iemand anders zijn gesticht”, klonk het.

Rudolf V. zelf ontkende ook en zei nog dat hij op de deuren van alle buren is gaan kloppen om hen te alarmeren. Het vonnis valt op 3 juni.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio